İş Analizi

admin Admin 0 Comments

Methodwizard İş Analizi Modülü; satış siparişleri ve operasyon sayfalarına girilen süre bilgilerini baz alarak, bölüm, hat, istasyon bazında anlık eleman kaynak ihtiyacını analiz etmektedir. Fabrika çalışma saatleri için farklı vardiya şablonları oluşturulmakta ve kapasite ihtiyacına göre uygun vardiya şablonlarının seçilmesi sağlamaktadır.

İş analizi modülü, üretimde çalışan mavi yaka operatörlere ait operasyon sayfalarındaki ana ve yardımcı operasyonların önceliklendirilmesi, mavi yaka operatör seçimi ve istasyon ataması yapmaktadır. Mavi yaka operatörlerin atanmasından sonra her bir operatör üzerine yüklenmiş olan operasyon iş listesi ve yüzde doluluk miktarlarına ait “Yükleme Raporları” alınabilmektedir.

Üretim kapasitesinin yeterli olmadığı koşullarda, yüklenemeyen operasyonlar için açık iş emirleri raporu oluşturulmaktadır. Ayrıca, açık iş emirlerini ve satış sevk tarihlerini dikkate alarak fason üretim senaryosu oluşturulmaktadır.
Tedarikçi firmalarda üretilmesi gereken operasyonlara ait öneri listesi üzerinden Fason Yönetim süreci de takip edilmektedir. Bu sayede, üretim istasyonlarına ait uygun kapasite iş yükleme ve vardiya ve fason yönetimi ile hat dengeleme yapılabilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir